divendres, 1 d’octubre del 2010

Es presenta la campanya de recollida de signatures



Una imatge de la roda de premsa, ahir. Font: Diari de Girona.
Un cop culminat el termini d’un mes que la CUP va deixar de marge a l’equip de govern de la ciutat perquè convoqués una audiència pública sobre les obres del TAV, ahir es va presentar la campanya de recollida de signatures per tramitar una iniciativa formal sobre aquesta qüestió. En una roda de premsa celebrada just a l’entrada de les obres, els membres impulsors de la campanya van exposar les principals raons de la proposta i van detallar aspectes de la campanya. L’acte va comptar amb la presència de representants d’algunes de les entitats que ja s’han adherit a la iniciativa, com les associacions de veïns de Santa Eugènia, Sant Narcís, Devesa-Güell, com també la Plataforma TAV-Girona i Mou-te en Bici.

L’impuls d’aquesta campanya és fruit de la creixent preocupació, per part de la ciutadania gironina i la població dels barris afectats, amb relació als efectes negatius que estan provocant les obres a la ciutat, i per l’actitud passiva de l’Ajuntament a l’hora de defensar els interessos de la ciutat i els veïns davant d’ADIF. Qüestions com el descens de la qualitat de vida dels veïns afectats, els problemes de mobilitat, el tancament de comerços o l’afectació del projecte en la fisonomia de Girona han fet d’aquestes obres un problema de ciutat, que fins ara l’Ajuntament no ha sabut gestionar convenientment. La iniciativa de celebrar una audiència pública en què, equip de govern, ciutadania  i agents polítics i socials puguin debatre sobre el tema pretén posar les bases per a un acord ciutadà que superi l’actual situació.

La proposta necessita les signatures d’un mínim d’un 1% dels empadronats majors de 16 anys per poder-se presentar, i els impulsors han decidit, també, seguir la via de les adhesions d’entitats, per tal de donar més consistència a la petició formal que es farà a l’Ajuntament. A més de les parades de recollida de signatures, durant les properes setmanes se celebraran reunions amb entitats i assemblees obertes per tal d’anar definint un decàleg de prioritats i demandes per presentar a l’equip de govern i debatre’ls en el marc de l’audiència pública. L’objectiu dels impulsors de la campanya és que l’audiència pública culmini amb la signatura d’un ‘contracte per objectius’, que reflecteixi les conclusions del debat ciutadà que es produeixi i que reculli els principals compromisos adoptats per l’Ajuntament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada