dimarts, 19 d’octubre del 2010

Recollides la meitat de les signatures per convocar l'Audiència Pública


La campanya ja compta amb 500 del miler de firmes necessàries perquè sigui convocada. A més, la Federació d'Associacions de Veïns de Girona també hi ha mostrat el seu suport. Aquest  dijous 21 d'octubre fem un crida a les entitats per començar a definir els continguts de l'Audiència Pública.

El procés de convocatòria de l'Audiència Pública sobre el TAV -instada inicialment per la CUP- segueix endavant. L'Audiència Pública és una figura participativa que forçarà al govern municipal a respondre les preguntes dels veïns sobre les afectacions que tenen les obres del tren d'alta velocitat. Amb menys de vint dies, la campanya ja ha recollit la meitat de les firmes necessàries segons la normativa. Aquestes adhesions s'han aplegat en les paradetes informatives al carrer i en alguns comerços dels barris més afectats. En els propers dies es preveu incrementar la campanya, tot instal·lant noves paradetes durant el cap de setmana a la plaça Miquel Santaló i també recollint firmes als barris de  la Devesa, Sant Narcís i Santa Eugènia.

Per convocar una Audiència Pública a la ciutat de Girona un 1% del cens municipal ho ha de demanar. La iniciativa també pot ser instada per un 10% de les entitats donades d'alta al cens municipal. En aquest sentit, ja són diverses les entitats que donen suport i promouen la iniciativa. D'entre elles hi ha les associacions de veïns de Sant Narcís, de Santa Eugènia i de la Devesa, a més de la pròpia Candidatura d'Unitat Popular, la Plataforma TAV Girona i la Plataforma Mou-te en Bici. En els darrers dies, la Junta de la Federació d'Associacions de Veïns de Girona també ha mostrat el seu suport a la iniciativa.

Totes aquestes associacions es reuniran en una sessió oberta al públic el proper dijous 21 d'octubre. La trobada serà a les 20'00 a l'Estació - Espai Jove. Aquest dia les entitats volen començar a definir els temes concrets que seran abordats en el marc de l'Audiència Pública.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada