dilluns, 25 d’octubre del 2010

[opinió] Volem parlar de les obres del TAV

Quan van començar les obres del Tren d'Alta Velocitat (TAV) a Girona, fa més de dos anys, els qui sabem com funcionen les coses en aquesta ciutat ja vam preveure que hi hauria marro. L'arribada d'una gran infraestructura que en cap moment no havia estat una demanda ciutadana (més aviat al contrari), amb un projecte d'obres que tindria Girona mig paralitzada durant anys i que implicaria una reconversió urbanística considerable, mereixia una gestió acurada, sensible i, sobretot, molt respectuosa amb els drets, els interessos i les demandes de la ciutadania.

Però els governants d'aquesta ciutat són mesells, no n'aprenen; i s'han passat més de dos anys intentant passar de puntetes i sense fer fressa sobre aquest tema. Han pretès (i sembla que encara s'entesten a fer-ho) obrir la ciutat pel mig, fer-hi passar una tuneladora de 2.000 tones i fer veure que no passava res. Però resulta que la mobilitat a la ciutat ara mateix és un nyap, estan tancant comerços dels barris afectats per culpa de les obres, els veïns estan farts de pols i sorolls, i a més, falta informació. Entre els ciutadans hi ha la sensació que el seu propi Ajuntament li està girant l'esquena perquè no defensa els seus interessos ni escolta les seves demandes. Això és el que passa, avui, a Girona.

Per posar-hi remei, i sense més pretensió que la de treballar per a la ciutat, la CUP de Girona, amb el suport de diverses associacions de veïns i d'altres entitats ciutadanes, hem impulsat una campanya per tal que l'Ajuntament convoqui una audiència pública per parlar d'aquest tema. Volem que se celebri un debat obert on l'equip de govern doni les explicacions que calguin. En el debat volem que s'expressin quines són les preocupacions i també les propostes per posar fi a aquesta situació. Ens sembla necessari articular un acord ciutadà que permeti superar aquesta problemàtica, i aquesta és la nostra aposta per fer-ho possible.

Per tot plegat hem iniciat una recollida de signatures per presentar una demanda formal a l'Ajuntament de Girona, exigint la convocatòria d'aquest acte públic. A través d'internet (www.audiencia-publica-tav.blogspot.com) i a diferents comerços i locals socials dels barris afectats es pot obtenir més informació i signar per la campanya.

Josep Jovani, membre de la CUP de Girona

http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/316116.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada